26
کاوشی در معنویت های نوظهور

معرفی ده جریان معنویت های نوظهور در ایران

  • کد خبر : 5775
  • 01 بهمن 1399 - 10:37
معرفی ده جریان معنویت های نوظهور در ایران
دیگر جریاناتی که هر کدام یک فصل مجزا را به خود اختصاص داده است، عبارتند از: یوگا، اشو، کوئلیو، دالایی لاما، عرفان سرخ‏پوستی.

به گزارش بهداشت معنوی انتشارات نشر معارف، کتاب «کاوشی در معنویت های نوظهور؛ بررسی ده جریان فعال در ایران» را به قلم حمزه شریفی دوست منتشر کرده است.

نویسنده در این کتاب بر اساس روش عقلی و منطقی، آموزه‌های عرفان‌ها و معنویت‌ های نوظهور و چالش‌های پیش‌روی آن‌ها را بررسی کرده است.

در معرفی این کتاب که در وبسایت شخصی نویسنده منتشر شده است، می‌خوانیم:

کتاب «کاوشی در معنویت های نوظهور» بررسی ده جریان فعال در ایران، که جزو کتابهای مرجع و اولیه در شناسایی و شناخت آسیبها و انحرافات عرفانهای وارداتی محسوب میشود برخلاف کتابهای قبلی با قلمی روان و شیوا توسط حجت الاسلام و المسلمین حمزه شریفی دوست در ۵۱۲ صفحه نگاشته شده است.

کتاب در مقایسه با کتب مشابه خود پرحجم‏ تر و التبه مراجع بیشتری دارد و به عنوان کتاب کمک درسی از طرف نشر معارف وابسته به نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها برای محیط های دانشجویی عرضه شده است.

کتاب مذکور در اصل برای نقد ده جریان فعال در ایران به رشته تحریر درآمده، اما مولف در ابتدای کتاب فصلی مجزا در باب کلیات و شاخص‏های معنویت‏های جدید در ایران اضافه کرده که ناظر به هدف عرفانهای کاذب و ویژگی این جریانات است.
در ده فصل دیگر، ده جریان عرفانی که هم‏ اکنون در کشور ما فعال هستند بعد از اشاره به تاریخ و سوابق آن ها، به صورت محتوایی تحلیل شده ‏اند و آموزه ‏ها و مبانی آن ‏ها مورد کاوش و بررسی قرار گرفته است.

این کتاب ۵ جریان جدید در ایران را به ۵ جریان فعال قبلی اضافه کرده که در نوع خود جدید و جذاب است. جریاناتی مانند عرفان حلقه، شیطان گرایی، وین دایر، اکهارت توله، قانون جذب که هم اکنون با شتاب بیشتری در بازار معنویت ایران در حال گسترش هستند و در کتابهای مشابه قبلی بررسی نشده بودند در این کتاب اضافه شده اند.

کتاب اگرچه کمی پرحجم است اما در مجموع سه ویژگی برجسته دارد که مطالعه آن را برای خوانندگانش جذاب نموده است.
اول این‏که بیشترین حجم کتاب، نقد و آسیب‏ شناسی است و در مقایسه با کتاب‏های مشابه خود که معمولا بیشتر به توصیف پرداخته اند صفحات بیشتری را به نقد و بیان کاستی ها اختصاص داده است.

دومین مزیت کتاب روانی و شیوایی قلم مؤلف است. از آن‏جا که کتاب برای استفادۀ عموم نوشته شده است از ورود به بحث‏های پیچیده و فنی که نیاز به مقدمات فلسفی و کلامی دارد پرهیز شده است.

مزیت سوم کتاب به نو بودن مباحث محتوایی مربوط میشود که مولف در آن به رصد مکاتب جدیدتر در ایران پرداخته است. افرادی مانند اکهارت توله که هم‏ اکنون بزرگترین رهبر معنوی جهان به شمار می ‏رود و بعضی از کتاب‏هایش ۱۵ ترجمه به زبان فارسی خورده دراین کتاب بررسی شده ‏اند. وین‏ دایر که هم ‏اکنون فعال‏ترین جریان معنویت‏گرا در کشور است در این کتاب آسیب‏ شناسی و نقد شده است.

همچنین عرفان حلقه که بومی است و فعال ‏ترین جریان داخلی به حساب می‏ آید بزرگترین فصل کتاب را به خود اختصاص داده است. با توجه به این‏که عرفان حلقه خود را عرفانی اسلامی معرفی می‏ کند مؤلف در فصل دوم کتاب به خوبی اثبات کرده که این جریان نه تنها کمترین قرابتی با معارف اسلامی ندارد، بلکه مبانی خود را از دیگر عرفان‏ها و مکتب‏های وارداتی اخذ کرده است.

عرفان حلقه اگرچه با نام درمان و فرادرمانی و تشعشع دفاعی توانسته خود را به ظاهر موجه نشان دهد اما آسیب های روحی و روانی این جریان مربوط به ورود نیروهای شیطانی در افراد است که به مرور گرایش های معنوی در ایشان تضعیف شده و باورهای دینی و اسلامی افراد به صورت مرموزانه ای تحریف می شود.

مؤلف همین طور به تکنولوژی فکر و تجسم خلاق که امروزه به نام قانون جذب (راز) و با آرم عرفان مدرن شهرت یافته پرداخته و فصلی را به کارگاه‏های جذب و سمینارهای راز در کشور اختصاص داده و این ایده به ظاهر معنوی را برآمده از فرهنگ اومانیستی معرفی کرده و اثبات کرده که این ایده امروزه در خدمت جنگ طلبی دولتمردان آمریکاست و ماموریت آن ترویج فرهنگ زندگی آمریکایی است.

شیطان‏ پرستی نیز از دیگر جریاناتی است که که آموزه‏ها و تعلمیاتش (نه نمادها و شخصیت‏ها) بررسی شده و روش‏های جذب و گسترش شیطان‏ پرستی مورد بحث قرار گرفته است و صفحاتی چند به نقش هالیوود در ترویج معنویت شیطانی و حمایت سینمای هالیوود از شیطان پرستی جدید اختصاص یافته است. همین طور کتاب مقدس شیطان‏ پرستان یعنی انجیل شیطانی توسط مولف بررسی و تحلیل شده است.

دیگر جریاناتی که هر کدام یک فصل مجزا را به خود اختصاص داده است، عبارتند از: یوگا، اشو، کوئلیو، دالایی لاما، عرفان سرخ‏پوستی.

این کتاب بیشتر برای استفاده اساتید معارف دانشگاهها و دانشجویان رشته های دینی و اخلاق و انقلاب اسلامی با هدف روشن نمودن ابعاد جنگ نرم دشمن در حوزه باورها و اندیشه به رشته تحریر درآمده است.

قابل ذکر این که نام کامل کتاب، کاوشی در معنویت های نوظهور (بررسی ده جریان فعال در ایران) است.

لینک کوتاه : https://behdashtemanavi.com/?p=5775
  • 1038 بازدید

ثبت دیدگاه

  1. فقط میتونم بگم متاسفم براتون که اینقدر تعصب رو دین نشون میدین الان مثلا فکر میکنین دارین جهاد و امر به معروف و نهی از منکر میکنین؟ همین شماهایین که نام و یاد خدا عشق به یکدیگر رو بدون هیچ علم و دانستنی فقط از روی تعصب و شیطان صفتی تون از بین بردید دین اسلام دین خداس من خودم نماز خونم هروز قران رو ترجمه فارسیشو میخونم (نه این که زبان عربی که هیچی ازش نمیفهمم دقیقا شماها اینو چپوندین تو مغز مردمی که نیاز به راهنمایی داشتن) و تامل میکنم راجبش کتاب های خودشناسی میخونم و دقیقا همه این شخصایی و عرفان های یوگا و غیره که شما اونو از روی تعصب و نادانیتون گمراه کننده مینامید که دقیقا سخنان خدارو میگه چرا همرو به چشم دشمن و یهودی میبینید؟ میدونم یهودیا در صدد براندازی اسلامن ولی شما حق ندارید همه رو در یک چشم ببینید و انسانارو در محدودیت دینی نگه داریدو فکر کنید دارید راه پیغمبرو میرید خدا خودش تو قران فرموده نمیتونین به زور کسیرو مجبور به هدایت کنین هرکاری کنین نمیتونین فقط با این تعصباتون اونی که نیاز به راهنمایی هم دارن رو هم گمراه میکنین این بحث ها بیهودس چون هیچکاری بی حکمت نیست و همه ش در کتاب علم ازلی پروردگار مهربان نوشته شده و در اخر همه به پاداش اعمالمون میرسیم یاحق

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت، در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.