14
خدا رنج نمی‌کشد پس من هم رنج نمی‌کشم

مصطفی زارعی؛ متخصص ذکر و بنیان‌گذار الگوی سه‌بعدی خوشبختی

  • کد خبر : 8240
  • 06 اردیبهشت 1401 - 8:58
مصطفی زارعی؛ متخصص ذکر و بنیان‌گذار الگوی سه‌بعدی خوشبختی
مصطفی زارعی در بیان‌های مختلفی به آموزش مدیتیشن می‌پردازد، به این صورت که ما از طریق رها کردن واقعیت‌های زندگی و رسیدن به بی‌ذهنی لحظاتی به خود الهی‌مان می‌رسیم و می‌توانیم آرامش رو تجربه کنیم.

بهداشت معنوی؛ سید مصطفی زارعی به‌عنوان بنیان‌گذار الگوی سه‌بُعدی خوشبختی، مبتنی بر خودآگاهی توحیدی شناخته می‌شود. وی در سال‌های اخیر در برگزاری سمینارها و جلسات معرفی الگوی خود متمرکز بوده است. زارعی اهل مشهد بوده و 18 سال تحصیلات حوزوی داشته و مدرک دکتری دانشگاه را نیز دارا است. همچنین مدرک کارشناسی ارشد را از دانشگاه علامه طباطبایی اخذ کرده است. زارعی مدعی ست زندگی نسبتاً خوبی ازنظر مالی و اجتماعی داشته و همچنین عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی بوده که به دلیل تلاش برای ترویج افکار خود از این مسئولیت استعفا داده است. اما باوجود همه موفقیت‌هایی که داشته احساس بی‌معنایی در زندگی خود می‌کرده و دنبال معنویت و فهمی از حقیقت زندگی بوده است. همین مسئله وی را به تلاش برای معنا بخشی به زندگی خود کرده است. ایشان خود را متخصص و پژوهش‌گر در حوزه دین اسلام معرفی کرده و مدعی می‌شود بیش از 25 سال مطالعات دینی داشته است.  ایشان فعالیت‌های خود را تحت نامی با عنوان ” گروه تحقیقاتی سید مصطفی زارعی” انجام داده و با شعار آرامش، سلامتی، ثروت فعالیت می‌کند. وی کتابی را با عنوان” سلام خانم اسکاول شین” تدوین نموده است که در ادامه مباحث کتاب چهار اثر، فلورانس اسکاول شین هست.

دوره‌ها

مصطفی زارعی از طریق بسترهای مجازی به ترویج افکار خود پرداخته و در قالب اینستاگرام، آپارات، وب‌سایت و سایر بسترهای موجود فعالیت می‌نماید. دوره‌های متعددی با عناوین مختلف به‌صورت حضوری و مجازی برگزار نموده و هزینه‌های قابل‌توجهی را دریافت می‌نماید. ازجمله عناوین دوره‌های وی می‌توان به دوره تحقق آرزوها، دوره جامع خودْآ (خودآگاهی توحیدی)، دوره تخصصی شارژ توحیدی، دوره سلامتی، دوره آرامش، دوره جامع عزت نفس و… اشاره نمود. هزینه شرکت در این کارگاه‌ها و دوره‌ها تا هفت میلیون تومان هم می‌رسد. ایشان چند سال پیش در گزارشی اعلام می‌کند تابه‌حال حدود 250 کارگاه برگزار کرده است. کارگاه‌هایی که توسط ایشان برگزار می‌شود مبتنی بر الگوی ابداعی وی بوده و در توضیح این الگو این‌چنین بیان می‌کند که سه بُعد معرفی‌شده در این الگو، شامل «آرامش»، «سلامت جسمی» و «ثروت-موفقیت» است. زارعی این‌طور مدعی می‌شود که الگوی سه‌بعدی صرفاً حاصل مطالعات نظری نیست بلکه تجربه زیسته ایشان بوده و از این طریق معنای زندگی را به دست آورده و به هر سه بُعد خوشبختی دست یافته است. فعالیت‌های وی در داخل کشور توسعه پیدا کرده و چند محتوای عربی در توضیح دوره‌ها و کارگاه‌های خود و نیز نتایج کارگاه‌ها منتشر کرده است.

زارعی در مردادماه امسال به سمینار خدمت کریمانه که توسط دانشگاه علوم اسلامی رضوی برگزار شده دعوت می‌شود و به‌عنوان بنیان‌گذار الگوی سه‌بُعدی خوشبختی، سخنرانی می‌کند. ایشان در آن سمینار بعد از تشریح الگوی خود، اعلام آمادگی می‌کند که این الگو را به روانشناسان آموزش داده و نیز با مرکز مهارت‌های کاربردی حوزه علمیه مشهد همکاری کند. حجت‌الاسلام دکتر وحدتی شبیری، رئیس دانشگاه رضوی نیز در ابتدای این سمینار به تعریف و تجلیل از مصطفی زارعی پرداخته و الگوی وی را مبتنی بر توحید و آموزه‌های دینی معرفی می‌کند. ظاهراً ایشان یک دوره در کارگاه‌های مصطفی زارعی شرکت نموده است. آقای زارعی در سمینار مذکور مدعی می‌شود طرح وی در راستای اسلامی سازی علوم انسانی بوده و به اسلامی کردن روان‌شناسی کمک می‌کند. ایشان این سبک را فرا دینی معرفی می‌کند و مدعی می‌شود که این می‌تواند تمام افراد را با هر دین و مسلکی پوشش دهد و به خوشبختی حقیقی برساند.

زارعی برای کسانی که در کارگاه‌های وی شرکت می‌نمایند، شروطی قرار داده و آن را در قالب میثاق نامه ارائه می‌نماید. ایشان در توضیح این میثاق نامه تأکید می‌کند که افراد حاضر به‌هیچ‌وجه حق انتقال مطالب را ندارند. همچنین هر کس بعد از اتمام کارگاه حداقل پنج نفر را به کارگاه‌های بعدی معرفی نماید. دلیل ایشان برای عدم شرح محتوای کارگاه به دیگران توسط شرکت‌کنندگان این است که این محتواها صرفاً کلمات و آموزش‌های عادی نیستند بلکه فرکانس‌ها و ارتعاشات ایشان نیز در انتقال و پذیرش مطالب مؤثر هست. افراد شرکت‌کننده چون نمی‌توانند آن فرکانس‌ها را داشته باشند لذا مطالب را به‌درستی منتقل نخواهند کرد. همچنین اجازه ضبط هیچ جلسه از کارگاه را نمی‌دهند. در کلیپ‌هایی که از شرکت‌کنندگان در کارگاه‌ها منتشر شده است، شرکت‌کنندگان  به رضایت حداکثری از محتوای دوره در جهت رسیدن به آرامش اشاره کرده و یکی از شرکت‌کنندگان بیان می‌کند که آقای زارعی به من یاد دادند چطور خودم از قرآن برداشت کنم و دچار اضطراب و احساس گناه نباشم.

ادعا

سید مصطفی زارعی مفاهیم به‌کاررفته در تفکر نو را با رویکردها و اصطلاحات جعلی دیگری به‌کاربرده و درواقع همان مفاهیم را به مخاطبان خود منتقل می‌کند. ایشان در یکی از کلیپ‌های خود با تأکید بر لزوم تسلط بر ذهن این‌طور بیان می‌کند که ذهن با استفاده از عنصر زمان، دائماً برای انسان، خود کاذب ایجاد می‌کند و با انتقال به گذشته و آینده هویت کاذب را در افراد می‌سازد. از این طریق استرس و اضطراب و ترس و… به وجود می‌آورد، این درواقع بازی ذهن است ، ازنظر زارعی عاقل کسی است که خودش را وقف لحظه حال کند و بر ذهن خود مسلط شود. زارعی در جای دیگری به اهمیت پاک‌سازی اشاره می‌کند و راه و روش آن را بیان می‌کند. ازنظر وی منشأ همه اتفاقاتی که در پیرامون ما می‌افتد ریشه در درون ما دارد و باید برای رسیدن به نتیجه مطلوب از درون شروع کنیم و تعامل با مشکلات و اتفاقات پیرامون به‌وسیله راه و روش‌های بیرونی صرفاً منجر به اضطراب و ترس خواهد شد و مشکل را حل نخواهد کرد. پاک‌سازی مناسب‌ترین راه‌حل مشکلات است و این امر نیاز به شناخت لایه‌های پنهان درون دارد. ازجمله راه‌های مؤثر پاک‌سازی درون ازنظر وی این است که افراد ترس‌های خود را ببینند و بپذیرند و به آن‌ها بخندند.

ازجمله مهم‌ترین و چالش‌برانگیزترین ادعاهای مصطفی زارعی، مسئله شفاست. او ریشه بیماری‌ها و مشکلات جسمی را افکار و احساسات می‌داند و برای درمان آن‌ها معتقد به کنترل افکار با روش‌هایی خاص است. ایشان مسئله شفا را در سمینار خدمت کریمانه در میان روانشناسان نیز مطرح می‌کند و مدعی می‌شود که این مسئله در دنیا پذیرفته‌شده است و برای اثبات آن، افرادی همچون وین دایر، جوزف مورفی، لوئیس هِی، را به‌عنوان فعالان عرصه شفا معرفی می‌کند. وی شفا را کاملاً ازنظر پزشکی پذیرفته‌شده می‌داند و می‌گوید من این مسئله را به‌عنوان درمان پزشکی مطرح نمی‌کنم چراکه مشکلات و موانعی ایجاد می‌کند، به همین دلیل این امر را ذیل حکمت تعریف کرده و خود را حکیم معرفی می‌کند. وی می‌گوید تخصص من ذکر است، با ذکر افراد را شفا می‌دهم. زارعی در تشریح پروسه شفا این‌طور بیان می‌کند که تمام سلول‌های بدن ما ارتباط و اتصال مستقیمی با افکار ما دارند و از یک هوشمندی برخوردارند. وقتی بخشی از بدن ما دچار بیماری می‌شود، این مسئله ناشی از اختلال در قسمتی از باورها، اعتقادات، ارزش‌ها و احساسات ما هست که گاهی حتی خود فرد از این مسئله اطلاعی ندارد و با ارسال افکار و احساسات منفی که از اختلالات اعتقادی نشاءت گرفته است، بیماری در قسمتی از بدن بروز می‌کند و اگر این اختلال اصلاح شود، از طریق افکار پیام مثبت به سلول‌ها ارسال می‌شود و چون سلول‌ها دارای هوشمندی هستند این پیام مثبت را گرفته و بیماری رفع می‌شود، شفا به همین راحتی اتفاق می‌افتد.

مصطفی زارعی در بیان‌های مختلفی به آموزش مدیتیشن می‌پردازد، به این صورت که ما از طریق رها کردن واقعیت‌های زندگی و رسیدن به بی‌ذهنی لحظاتی به خود الهی‌مان می‌رسیم و می‌توانیم آرامش رو تجربه کنیم. البته ایشان این راه و روش‌ها را اغلب با نام مدیتیشن مطرح نمی‌کند ولی مطالبی که منتقل می‌شود در همین فضای فکری هست. ایشان در بیانی در مورد فلسفه زندگی صحبت کرده و معتقد است که فلسفه زندگی در این دنیا رسیدن به عشق، شادی و لذت پایدار است. اگر ما در این دنیا به این‌ها نرسیم درواقع زندگانی نکرده‌ای بلکه صرفاً عمر ما زنده‌مانی بوده است. زمانی می‌توانیم معنای زندگی را درک کنیم که زندگی‌مان سراسر عشق و لذت باشد. دلیل این امر هم این است که ما جانشین خدا در زندگی هستیم و باید مثل خدا شویم و خود الهی‌مان را به دست آوریم، مگر خدا رنج می‌کشد، مگر خدا نامیدی دارد، مگر خدا ترس دارد. خداوند عشق مطلق است ، خداوند لذت مطلق است. ما نیز باید به این‌ها برسیم و اگر دنیا برای ما رنج و ترس و… باشد درواقع به هدف خلقت در این دنیا نرسیده‌ایم. انسان با رسیدن به خود الهی می‌تواند دنیا را پر از عشق و لذت کند. ازنظر زارعی خدا در درون ماست و باید به آن دست پیدا کنیم. زارعی در تشریح فعالیت‌های خود این‌طور بیان می‌کند که ما فقط ظواهر دین را به مردم معرفی کرده‌ایم حال‌آنکه جامعه تحت‌فشارهای شدید عصبی و روانی ست، گروه ما در طول فعالیت‌ها و برگزاری کارگاه‌ها تلاش می‌کند که افراد را به عمق دین هدایت کند و به‌جای صرفاً شنیدن از خدا، خدا را تجربه کند.

زارعی در مورد ضمیر ناخودآگاه هم صحبت می‌کند. به گفته وی 95 الی 99 درصد رفتار ما مربوط به ضمیر ناخودآگاه ماست و این ضمیر توسط جامعه، خانواده، دوستان و … برنامه‌ریزی شده است. یکی از راه‌های تغییر ضمیر ناخودآگاه تکرار است. وی راه‌حلی برای تغییر ضمیر ناخودآگاه نیز ارائه می‌دهد و می‌گوید 5 دقیقه قبل از خواب و بلافاصله بعد از بیدار شدن، فرصتی طلایی ست که دسترسی ما به ناخودآگاه باز می‌شود و دلیل این امر هم این است که ذهن ما در این زمان‌ها در حالت آلفا قرار دارد. طی برنامه‌ای 21 روزه تکرار مسئله‌ای خاص و سپس 40 روزه و 90 روزه، می‌توانیم تغییراتی را در ضمیر ناخودآگاه ایجاد کنیم. زارعی به عبارات تأکیدی هم اشاره می‌کند و تکرار عبارات مثبت را راه‌حل مناسبی برای جهت تثبیت در ذهن و تغییرات اساسی می‌داند. تصویرسازی نیز ازجمله مسائلی ست که مورد تأکید ایشان ست. وی می‌گوید هر تصویری بسازید اتفاق می‌افتد، لذا چیزهایی که دوست ندارید رو تصور نکنید، راه وقوع واقعیت‌ها از طریق خیال و تصویرسازی ست. درواقع نتیجه تصویرسازی، وقوع آرزوهاست ولی نحوه و مسیر وقوع را باید به جهان هستی سپرد.

لینک کوتاه : https://behdashtemanavi.com/?p=8240
  • 416 بازدید

ثبت دیدگاه

  1. باسلام
    سخنان ایشان درست است
    ما نباید هر کس را که به نوعی با افکار ما تعارض ظاهری دارد از گردونه خارج کنیم
    نتیجه این برخوردها همین است که اکنون در جامعه می بینیم. گسست عمیق بین نسلی

    سخن بسیار و وقت اندک …

  2. هزینه ش عجیبه

  3. ما بالاخره نفهمیدیم شما قبولش دارید یا ردش می کنید؟!

  4. اکثر حرفهاش درسته ولی در حد حرفه و اینکه آدم دور خودش جمع کنه .

  5. سلام علیکم
    اینایی که گفتن درسته یا غلطه؟ آخه مربی و کوچ های دیگه هم این حرفا رو میزنن 🤔

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت، در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.